A zeneovis foglalkozásokról

Általános információk

A zeneovis foglalkozások lassan egy évtizede gazdagítják főként Székesfehérvár és környékén élő kisgyermekes családjainak értékeken alapuló kikapcsolódási lehetőségeit. Úgy gondoljuk, hogy a kiscsoportos, saját korosztályon belüli énekes-zenés foglalkozásokkal felkelthetjük a gyermekek érdeklődését a zene iránt, és ezáltal egy értékes, vidám, játékos tanulási folyamatnak válhatnak részeseivé.

A csoportos foglalkozások célja és feladata a zenei közegben történő képesség -és, készség fejlesztés! A könnyed és közös énekléssel, a játékok aktív eljátszásának lehetőségével, a mondókák elsajátításával és esetenként a hangszeres élőjáték bemutatásával legfőbb célunk a zene megszerettetése.

A zeneovis foglalkozások előnye, hogy a gyerekek megismerkednek a Zeneiskolában tanulható hangszerekkel és nagyobb tudatossággal választják ki az érdeklődésüknek, képességeiknek, adottságaiknak megfelelőt.


Csoportok beosztása korosztály szerint:

- Kicsik: 2-3 évesek
- Középső csoportosok: 4 – 5 évesek
- Nagycsoportosok: 5-7 évesekKapcsolódó cikkek a következő címkéhez: Zeneovi (6)

A kispárna bánata című mesével várta a fehérvári óvodásokat a Zenede Bábszínház

2020-02-14
Az őszi évadot követően új történettel, „A kispárna bánata” című mesével várta a fehérvári óvodásokat a Zenede Bábszínház. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban énekkel és hangszerbemutatóval kalandoztak a kicsik a zene birodalmában a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI pedagógusainak és diákjainak vezetésével.

Farsangi zeneovis mulatságra várja a gyerekeket a Tálos Edit Alapítvány

2020-02-05
Farsangi zeneovis mulatságra várja a gyerekeket a Tálos Edit Alapítvány február 8-án, szombaton 10 és 12 óra között a Szent István Művelődési Ház Szent László termébe. Az álarcos „bálon” Anna és Melinda néni mellett ott lesz Kósa Adrienn és Varró János népzenész is.

Hajrá zenemanók! Idén is körbefutják a belvárost a Zeneovisok javára

2019-06-05
200 vagy akár 8800 métert is futhatunk szombaton a pünkösdi díszbe öltözött Belvárosban, és mindezzel még segítjük is a legkisebbek zeneoktatását – a 2018-as siker után idén is megrendezi jótékonysági futását a Tálos Edit Alapítvány. A Hajrá Zenemanók! közösségi futáson természetesen nem csak mozgás, zene is lesz.

Évzáró a zeneoviban

2018-05-31
A Tálos Edit Alapítvány zeneovis növendékei csütörtök délutáni zárórendezvényén mutatták meg szüleiknek, miket tanultak, mennyit fejlődtek az egy év alatt.

Zeneovival a gyerekekért - beszélgetés Bergerné Szőnyi Annával

2017-11-24
Ha zenére szeretnéd járatni gyermekedet, keresd meg Anna nénit – mondták többen az ismerőseim közül. Így történt, hogy egy kora őszi napon forró nyomon haladva rátaláltunk a zeneiskola hangversenyterme melletti ötvenes teremre.

Mesebemutató és zongorahangverseny a Szent István Művelődési Házban

2017-06-02
Pénteken délután mesebemutatóra, majd zongorahangversenyre várják a zenekedvelőket a Szent István Művelődési Házban. Borlói Rudolf zeneszerző tiszteletére szervezik a rendezvényt, amelyen a Tálos Edit Alapítvány zeneovisai és a Hermann László Zeneiskola növendékei lépnek fel.


Támogatóink

A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.
További információért kattintson ide!